csütörtök , 19 szeptember 2024
Kezdőlap Kultúra Nyúl Péter és barátai – Beatrix Potter összes meséje
Kultúra

Nyúl Péter és barátai – Beatrix Potter összes meséje

71
nyúl péter és barátai

Ez a különleges könyv egyetlen vaskos és gyönyörű kötetben adja át az olvasóknak Beatrix Potter huszonhárom meséjét és versét, melyek mind Nyúl Péter világában játszódnak. Ez az első magyarul is megjelenő teljes kiadás, amely tartalmazza az összes eredeti, színes és fekete-fehér illusztrációt, illetve a szerző minden meséjét, versét Szabó T. Anna és Dragomán György fordításában. A történeteknek gyakran ismerjük valóságos tájait, állatait és emberekhez kapcsolódó hátterét, ezeket az érdekességeket a mesék előtti rövid bevezető szövegekben gyűjtöttük össze. A könyv tartalmaz még négy olyan mesét is, amelyek nem jelentek meg a szerző életében, de megmutatják elbeszélői és rajzolói tehetségét. Beatrix Potter világa most is éppen olyan lenyűgöző, mint annak idején, amikor – több mint száz évvel ezelőtt – először vehették a kezükbe a gyerekek a könyveit.

Egy klasszikus, amely soha nem megy ki a divatból

Beatrix Potter, a világszerte ismert és szeretett angol írónő és illusztrátor meséi generációk óta szórakoztatják és tanítják a gyerekeket. A Manó Könyvek legújabb kiadványa, a Nyúl Péter és barátai egy különleges kötet, amelyben egyetlen könyvben gyűjtötték össze az összes Nyúl Péter kalandját.

Miről szól a könyv?

A kötetben huszonhárom mesét és verset találunk, amelyek mind Nyúl Péter, a kíváncsi nyúlka kalandjairól szólnak. Megismerkedhetünk barátaival, Peterék családjával, és bepillanthatunk a vidéki Anglia varázslatos világába. A mesék tele vannak humorral, kalanddal és tanulságokkal.

Miért különleges ez a könyv?

  • Teljes kiadás: Ez az első magyarul megjelent teljes kiadás, amely tartalmazza az összes eredeti, színes és fekete-fehér illusztrációt.
  • Klasszikus történetek: Beatrix Potter meséi időtlenek, és mindig aktuálisak maradnak.
  • Gyönyörű illusztrációk: A szerző maga illusztrálta meséit, és rajzai ma is ugyanolyan bájosak, mint amikor először megjelentek.
  • Gazdag szövegvilág: A történetek nemcsak szórakoztatóak, hanem gazdagítják a gyerekek szókincsét.

Ki a szerző?

Beatrix Potter angol író, illusztrátor, természettudós és természetvédő volt. Meséiben a brit tájat, a vidéki életet mutatja be. A könyvek főhősei állatok, közülük is a leghíresebb karakter Nyúl Péter. Beatrix Potter mélyrehatóan foglalkozott mikológiával (gombatannal) és idősebb korában juhtenyésztéssel is.  

Kiknek ajánljuk?

  • Óvodásoknak és kisiskolásoknak: A könyv tökéletes választás az olvasás iránt érdeklődő gyerekeknek, akik szeretik az állatos történeteket.
  • Szülőknek és pedagógusoknak: A könyv kiválóan alkalmas arra, hogy közösen olvassák el a gyerekekkel, és beszélgetéseket indítsanak el a történet kapcsán.
  • Mindenkinek, aki szereti a klasszikus meséket: Beatrix Potter meséi időtlenek, és mindig öröm újra olvasni őket.

Miért fontos olvasni meséket a gyerekeknek?

A mesék segítenek a gyerekeknek a világ megismerésében, fejlesztik a fantáziájukat és a nyelvi képességeiket. A mesék olvasása közös élmény lehet a szülő és a gyermek számára, amely erősíti a köztük lévő kapcsolatot.

Ne hagyd ki ezt a különleges kiadást!

Szerezd be Nyúl Péter és barátai című könyvet, és engedd, hogy gyermeked is felfedezze Beatrix Potter varázslatos világát!


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Mindig történik VALAMI a Deákban

Leiner Laura, a hazai ifjúsági irodalom egyik legkedveltebb szerzője, új regényével ismét...

Kulka – Gyárfás Dorka könyve

Gyárfás Dorka lenyűgöző portrékönyve, a Kulka, egyáltalán nem átlagos színészi életrajz. Sokkal...

A Szeleburdi család – Bálint Ágnes örökzöld klasszikusa

Bálint Ágnes nevét mindenki ismeri, aki gyermekkorában olvasott magyar szerzőktől. A Szeleburdi...

Bosnyák Viktória: A sirály a király? – Egy klasszikus mese, ami nem öregszik

Bosnyák Viktória népszerű gyermekkönyvíró, akinek művei generációk olvasóit szórakoztatják és tanítják. Legismertebb...