szombat , 22 június 2024
Kezdőlap Technológia Tegye kényelmessé otthonát energiahatékony hőszivattyúval!
Technológia

Tegye kényelmessé otthonát energiahatékony hőszivattyúval!

281
hőszivattyúk STIEBEL ELTRON

Napjainkban az energiaárak drasztikus változása, illetve az épületekkel szemben támasztott energiahatékonysági követelmények új, korszerű épületgépészeti megoldások alkalmazását teszik szükségessé.

Az ingyenesen és korlátlanul rendelkezésre álló zöldenergiák használatával nemcsak a pénztárcánkat, de a környezetet is kíméljük. A hőszivattyúk tökéletes berendezések erre a célra, és az otthonok fűtése mellett a melegvíz-ellátást és a nyári klimatizálást is képesek biztosítani. Ismerje meg működését, típusait, legfőbb jellemzőit, válassza az időtálló fűtési rendszert!

A hőszivattyú működése

A hőszivattyúk több évtizede léteznek, és sok országban használatosak az otthonok fűtésére, hazánkban azonban csak az utóbbi években váltak ismertté, így keveset tudunk róluk. A STIEBEL ELTRON-nál elérhető hőszivattyúk gazdaságos, energiatakarékos és hosszú távon fenntartható megoldást kínálnak az otthonok kényelmének biztosítására.

Elektromos árammal működtethetők, fosszilis tüzelőanyagokat nem használnak, hanem a megújuló energiákat hasznosítják, hőt vonnak el és azt mozgatják egyik helyről a másikra. Típustól függően a környezet levegőjéből, a talajvízből vagy a talaj hőjéből nyert energiát hasznosítják. Fűtésre, melegvíz előállítására és hűtésre egyaránt használhatók, így négy évszakos megoldást jelentenek.

Az üzemeltetéshez szükséges energia szolár rendszerrel, teljes egészében környezetbarát módon, károsanyag-kibocsátás nélkül biztosítható, így az otthon önellátóvá és környezetbaráttá tehető.

Számos előny hátrányok nélkül

A hőszivattyúk legnagyobb előnye, hogy segítségükkel függetleníthetjük otthonainkat a fosszilis energiahordozóktól. Rugalmasak, ugyanis nemcsak új építés, de felújítás esetén is megoldást nyújthatnak az otthonok kényelmének biztosítására. Népszerűségük oka a rezsiköltségek jelentős csökkenése változatlan komfort mellett. Karbantartási igényük alacsony, minimális környezeti terhelést és ezáltal a jövő fűtési megoldását jelentik. Halk működésük pedig garancia arra, hogy a szomszédoknak se legyen kifogása ellene.

Egyetlen hátrányuk az áruk, azonban érdemes figyelembe venni, hogy nincs szükség a gáz bevezetésére, kémény kiépítésére, gázterv készítésére, engedélyezésre stb.

Típusok – Melyiket válasszuk?

Az egyes típusú hőszivattyúk a különféle közegben lévő energiát képesek hasznosítani, ez alapján levegő- vagy geotermikus berendezéseket különböztethetünk meg. A legelterjedtebb típus a levegős hőszivattyú, ugyanis megfizethető, szinte bárhová, akár meglévő épületbe is telepíthető, nem igényel költséges előkészítést, hatékonyságban viszont elmarad más típusokkal szemben.

A víz-víz és a talajhő-víz hőszivattyúk egész évben hatékonyan üzemeltethetők, gyakorlatilag ingyen fűthetünk/hűthetünk velük.

Válassza az igényeinek, lehetőségeinek leginkább megfelelő típust, kérje szakemberek segítségét!


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Rengeteg okoseszközzel bővült a Huawei kínálata

A FIT 3 okosóra májusi bemutatója után számos újabb eszközt hozott a...

iRobot Roomba Combo J9+ teszt: tökéletes robotporszívó minden helyzetre

Az iRobot Roomba Combo J9+ a legújabb prémium minőségű robotporszívó, mely a...

Tiltás helyett beszélgetés: így válhatunk tudatos digitális szülőkké

Nem kérdés, hogy a mai gyerekek már egy olyan digitális korba születtek,...

Owlet Okos zokni és okos bébifigyelő kamera

Legyen minden pillanat nyugodt a babával Az Owlet sokkal többet nyújt egy...