hétfő , 6 május 2024
Kezdőlap Képzés Tanműhely nyílt a jövő villanyszerelőinek Tatabányán
Képzés

Tanműhely nyílt a jövő villanyszerelőinek Tatabányán

52
tatabánya villanyszerelő tanműhely e.on

Immár a kilencedik helyszínnel bővül az E.ON országos tanműhely-hálózata a jövő villanyszerelőinek oktatását segítő új tatabányai képzőhely megnyitásával. A nagy kapacitású, jól felszerelt tanműhely a megyeszékhely és az egész Tatabánya-központú gazdasági térség régi álmát váltja valóra. A régióban ugyanis jelentős az igény a magasan képzett villanyszerelőkre. A duális képzés partnerintézménye, a Bláthy Ottó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium pedig évek óta törekedett a gyakorlati oktatás optimális feltételeinek megteremtésére, ami most az E.ON-nak köszönhetően valósággá válik. 

„Iskolánk már évtizedek óta küldetésének tekinti, hogy magas színvonalon képezzen szakembereket, a villanyszerelő pedig az egyik legnépszerűbb képzésünk. Éppen ezért nagyon örülünk, hogy az E.ON felelős munkáltatóként segíti a jövő szakembereinek kinevelését, aminek legfőbb bizonyítéka a Tatabányán átadott új és korszerű tanműhely. A cég ezzel a fejlesztéssel lehetővé teszi a diákjaink számára, hogy szakmai képzésük során ne csak elméleti, hanem valós, gyakorlati problémákat oldjanak meg, valódi kihívásokkal nézzenek szembe. Emellett az E.ON a legjobban teljesítőknek olyan karrierutat kínál, ami még inkább motiválja őket a tanulásban, és ezáltal felkészülten léphetnek ki a munka világába” – hangsúlyozta Nagy Edina, a TSZC Bláthy Ottó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója.

Tatabányán az 1990-es évek elejéig működött már tanműhely, ugyanabban az épületben, ahol most a képzés újraindul – igaz, jóval kisebb területen. Érdekesség, hogy az akkori tanulók közül sokan ma is az E.ON-nál dolgoznak. Ez egyszerre jelzi az E.ON hosszú távú elkötelezettségét Magyarország és a magyar munkavállalók iránt, illetve azt a kiszámítható perspektívát és egzisztenciális biztonságot, amit a villamos szakmák elsajátítása nyújt. A mostani beruházás nyomán egy teljesen felújított épületrészben közel 130 négyzetméteres tanműhely áll a 15 diák rendelkezésére, hogy fejlett eszközpark segítségével, a szakma legjobbjaitól sajátíthassák el a gyakorlati ismereteket. A műhely újonnan beszerzett eszközei és berendezései kizárólag oktatási célokat szolgálnak. A képzőhely mellett a közeljövőben a külső szerelési munkák fogásainak megismerését segítő tanpálya is létesül.

tatabánya villanyszerelő tanműhely

„Az E.ON hosszú távú sikerességének legfontosabb feltételét kollégáink magas szintű szaktudása jelenti, ezért tanműhely-beruházásaink mindegyike befektetés a jövőbe. Az új képzőközpontban a legkorszerűbb eszközöket használva szerezhetik meg a holnap szakemberei a jövő energiavilágával kapcsolatos elméleti és gyakorlati tudást, ideértve a hálózatszerelést, a napelemekkel, az energiahatékonysággal és a fenntarthatósággal kapcsolatos ismeretanyagot, illetve az okos eszközök üzemeltetését is. A tanulóink már a diákévek alatt olyan feltételeket és juttatásokat kapnak, amivel kifejezzük, hogy mi már ezen időszak alatt is munkatársként tekintünk rájuk. A képzés végeztével pedig vonzó állásajánlatokkal várjuk őket” – mondta el Lehoczki Balázs, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója.

Az E.ON régóta elhivatott szereplője a szakember-utánpótlás megteremtésének, és országszerte egyre több helyen él a duális képzés biztosította lehetőségekkel a Budapesten, Szombathelyen, Győrben, Veszprémben, Szekszárdon, Keszthelyen, Siófokon, Pécsett, illetve mostantól Tatabányán is működtetett tanműhelyei révén. A képzőhelyeken az energiavállalat nemcsak a villanyszerelő szakmával kapcsolatos naprakész tudást osztja meg a tanulókkal, hanem az E.ON munkavégzési és munkabiztonsági kultúráját is.

A hatékony ismeretszerzést főállású szakoktató mentor segíti, a tanulók pedig a tanulmányaik során munkabért, béren kívüli juttatásokat, ösztöndíjat, utazási támogatást, munkaruhát, valamint saját szerszámokat is kapnak. Mivel a jövő egyre inkább a folyamatos ismeretbővítésről szól, a képzések, továbbképzések megszervezésén túl azoknak, akik kellő ambíciót éreznek magukban, az érettségi, illetve a diplomaszerzés felé történő továbblépésben is segítenek. Ennek a jövőorientált, komplex megközelítésnek köszönhető, hogy a végzettek közül a legjobbak rendre az E.ON kötelékében folytatják szakmai pályafutásukat.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

35 budapesti tanuló állhatott dobogóra a Szakma Sztár Fesztiválon

Három szakmában mindhárom érmet budapesti versenyzők vihették haza az ország legnagyobb szakmai...

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

A CEU Határtalan Tudás előadássorozatán részt vett kiváló magyar tudósok előadásaiból tanulhatnak...

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs nap

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését Lányoknak szóló...

Dr. Karikó Katalinról nevezte el egyik tantermét a Semmelweis Egyetem

A Nobel-díjas dr. Karikó Katalin nevét viseli a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi...