hétfő , 20 május 2024
Kezdőlap Tippek Miért válasszunk mennyezetfűtést?
Tippek

Miért válasszunk mennyezetfűtést?

56
mennyezetfűtés

A legkorszerűbb fűtési megoldások egyike a mennyezetfűtés, de hazánkban még kevésbé elterjedt. Vannak olyan kétkedők, akik szerint nem elég hatékony technológia, mert a meleg felfelé száll, így az adott helyiség szinte soha nem lesz felfűtve. Pedig igazán kellemes hőfok teremthető mennyezetbe szerelt fűtőtestekkel is.

Ha egy modern és láthatatlan berendezéssel szeretnél otthonodban kellemes hőmérsékletet teremteni, akkor az Elektromoskonvektorok.hu kínálatában találsz fűtőfóliákat mennyezetfűtéshez is.

Egyenletes hőeloszlás és energiahatékonyság

Amennyiben a mennyezetfűtés mellett teszed le a voksod, biztos lehetsz a jó hőeloszlásban. Míg a hagyományos radiátorok meleg hőoszlopokat képeznek a helyiségek alsó részein, addig itt sokkal egyenletesebb hőmérséklet alakul ki. Ennek köszönhetően jobb lesz a hőérzetünk is. Sőt! Alacsonyabb hőfok mellett is meg lehet teremteni azt, ami számunkra ideális és komfortos.

Használatával kevesebb hő távozik el a falakba és a környezetbe veszteségként, így alacsonyabb energiafelhasználással is hatékony működést produkál. Ennek eredményeként a fűtésszámlánk is várhatóan kisebb lesz.

Kényelmes, dizájnos megoldás

Ha nincs hely a falakon, illetve a padlókon, de modern fűtési megoldásra vágysz, akkor mindenképp mérlegeld a mennyezetfűtésben rejlő lehetőségeket! Ez egy olyan technológia, amit senki nem fog látni, sehol nem lesz útban. Minimalista berendezésű otthonokba különösen, de máshová is praktikus beépíteni. Nem kell többé a radiátorokat kerülgetni vagy azokat valahogy beilleszteni a lakásunk dizájnjába! Mivel csendes eszközről van szó, használatával a komfortérzetünk is maximális lesz.

Egészségesebb levegő, egyszerűbb karbantartás

Ahogy arról már szó esett, a mennyezetfűtés egy rejtett megoldás, éppen ezért mozgó alkatrészeket sem tartalmaz. Ennek köszönhetően jóval kisebb eséllyel romlik el, és a karbantartás is sokkal egyszerűbb. Vagyis a hosszabb fenntarthatóság garantált.

Ez a fűtési technológia nem kavarja annyira fel a porszemcséket és egyéb allergén anyagokat. Így egészségesebb, tisztább levegőt lélegezhetünk be.

Hűtésre is kiváló

Léteznek olyan mennyezetfűtő rendszerek, amelyek kiegészítő funkciókkal is rendelkeznek. Ilyen lehet például a szabályozható hőmérsékletű fűtés kialakítása bizonyos helyiségekben, vagy akár a hűtés is a nyári melegben.

Egy igazán környezetbarát, zöld megoldást választasz, ha a mennyezetfűtés mellett döntesz. Könnyen, gyorsan megteremtheted vele az ideális hőfokot, és a használata sem bonyolult. Régi és új lakásokba egyaránt beépíthető, akár még padlófűtéssel is kiegészítheted. Végeredményben egy esztétikus, modern technológiával szereled fel az otthonodat. Ha okosan üzemelteted, még spórolhatsz is vele!


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Neked való kutya-e a weimari vizsla?

Bár nekünk, magyaroknak a magyar vizsla az egyik büszkeségünk, ugyanakkor ne feledjük,...

Luxus faházak hazánkban

Ha el szeretnél kicsit menekülni a nagyváros zajától, a stressztől, és szeretnél...

Mindannyian ismerjük az anyák napját, de mi van az apák napjával? Miért nem olyan híres?

Köztudott, hogy hazánkban május első vasárnapján tartjuk az anyák napját. Ugyanakkor nem...

Hogyan neveljük szobatisztaságra kutyánkat?

Amikor kölyökkutya érkezik a családba, az egyszerre jelent hatalmas örömet, ugyanakkor komoly...