péntek , 5 július 2024
Kezdőlap Technológia Elkerülhetők a téves riasztások a modern mozgásérzékelőkkel?
Technológia

Elkerülhetők a téves riasztások a modern mozgásérzékelőkkel?

65
mozgásérzékelő defloc

Számos tévhit kering abban a tekintetben, hogy egy riasztórendszernek milyen hátrányai lehetnek, és ezek között akad olyan, amely még ma is visszatart egyeseket attól, hogy fokozottabb védelmet alakítsanak ki a szisztéma kiépítése révén.

A riasztók gyakran tévesen jeleznek

Ez az egyik leggyakoribb vélekedés, ami miatt negatív véleményt alkotnak magukban az emberek. Noha ez egyáltalán nem olyan egyértelmű, főleg, ha a DEFLOC mozgásérzékelői közül válogatunk a rendszer tervezése és kialakítása során.

Ezek között többféle típusú szenzort is megtalálunk, mint amilyen a normál vagy a radaros, a vezetékes vagy a vezeték nélküli, a beltéri vagy a kültéri. Ezeken felül választhatunk a különböző látószögű készülékek közül, de olyat is találunk, amely kitakarás elleni védelemmel is rendelkezik, illetve a kis kedvenceink mozgására nem jelez.

A sokféle változat ellenére is akad, amiben egyformák ezek az eszközök, mégpedig abban, hogy a mozgást úgy érzékelik, hogy a hőmérséklet változására reagálnak, ami a látóterükben bekövetkezik. Ehhez a környezet és a mozgó test közötti hőmérséklet különbségét detektálják.

Mindez pedig lehetővé teszi, hogy elkerüljük a téves riasztásokat, hiszen a mozgó függöny, amit fúj a szél, illetve egy véletlenül betévedt légy nem fogja aktivizálni a berendezést.

Ma már senki sem kapja fel a fejét a riasztó hangjára…

Ebben sajnos van némi igazság, már ami a tűrőképességet vagy éppen az érdektelenséget illeti. Viszont mindannyian közösségben élünk, így ha megállapodunk a szomszéddal, akkor figyelhetünk egymás ingatlanára ilyen szempontból is.

Ha pedig profi megoldást szeretnénk, akkor megbízhatunk egy biztonsági szolgálatot azzal, hogy probléma esetén a lehető legrövidebb idő alatt érkezzenek a helyszínre, és tegyenek meg minden szükséges lépést.

Vészhelyzetben nem érünk vele semmit…

Ez talán a legnagyobb tévedésünk, ha mi is így hisszük. A riasztókhoz ma már van távirányító és pánikgomb is, ezért bármilyen vészhelyzetben tudjuk aktiválni a rendszert, akár anélkül, hogy bármilyen behatolás történne. Például ha veszélyeztetve érezzük magunkat a ház előtt álló gyanús alakok miatt, csak annyi a teendőnk, hogy megnyomjuk a megfelelő gombot valamelyik vezérlőegységen vagy távirányítón.

Éjszaka nem nyújt védelmet…

Szintén előfordul, hogy azt hiszik, hogy egy riasztórendszer csak akkor kínál aktív oltalmat, amikor senki nem tartózkodik otthon, hiszen az ingatlanban lévők mozgása miatt értelemszerűen ki kell kapcsolni. Ez azonban egyáltalán nem igaz.

A riasztókat teljesen a saját igényeinkre tudjuk szabni azáltal, hogy különböző zónákat határozunk meg. Élesíthetünk különböző szinteket, helyiségeket vagy akár érzékelőket is mindig aszerint, hogy élhető, komfortos életterünk legyen, amely képes mégis a lehető legmagasabb szinten biztonságot nyújtani, azaz az aktuális igényeinkre tudjuk szabni azt, hogy mely zónák és hogyan legyenek biztosítva az illetéktelen behatolókkal szemben.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Nagy hatótávolságú elektromos rollert jelentett be a LAMAX

A LAMAX eCruiser SC30 akár 50 km-es hatótávolságával, felfújható, defektálló gumiabroncsaival, valamint...

Tippek a telefonos csalók kiszűrésére

Elszaporodtak a banki ügyfelek jóhiszeműségét kihasználó csalások. Az e-mailben történő adathalász támadások...

Ezek a világ legelképesztőbb téglaépületei

Idén 11. alkalommal adták át Bécsben a világ egyik legtekintélyesebb téglaépítészeti elismerését....

A legnépszerűbb hibrid autók Magyarországon

A magyar piac egészét hirdetésszámban és megtekintésben is lefedő Használtautó.hu adatai szerint...