hétfő , 8 július 2024
Kezdőlap Technológia Kell-e tablet otthonra?
Technológia

Kell-e tablet otthonra?

92
tablet otthonra xiaomi redmi pad se

Mivel mobiltelefonja szinte már mindenkinek van, és laptop vagy számítógép is található majdnem minden háztartásban, felmerülhet a kérdés: szükség van-e emellett tabletre is? A válasz egyértelműen igen, hiszen ez a készülék számos jó tulajdonsággal rendelkezik, amelyet a hétköznapok folyamán ki is használhatunk.

Ha pedig döntöttünk, jön az újabb dilemma: milyet válasszunk? A CoolMobile.hu kínálatában érdemes szétnézni, itt számos táblagép kapható: a Xiaomi Redmi Pad több változata is.

Mire jó a tablet?

A tablet nem csupán azért hasznos, mert nagyobb a kijelzője, mint egy mobilnak, így jobban lehet rajta olvasni, videókat nézegetni. Számos más esetben is használhatjuk a funkcióit. Például ha gyerekeknek kellene egy eszköz a tanuláshoz, akkor nyugodtan a kezükbe lehet adni egy táblagépet, amelyen megtalálják a tananyagot, és fájlokat tölthetnek le rá. Olykor ennyi is elég nekik: főleg a kisebbeknek, akiknek még nem kell szöveges dokumentumokat, prezentációkat készíteniük az órákra.

Amíg pedig a gyerekek ezen dolgoznak, addig mi, felnőttek használhatjuk a laptopot munkavégzésre. Nincs vita, hogy kié legyen a hordozható számítógép, és attól sem kell tartanunk, hogy a gyerkőcök kárt tesznek a gépben.

De a tablet egyébként nekünk is számos esetben a segítségünkre lehet. Sokkal kényelmesebb este, az ágyban fekve ezen böngészni a híreket, mint telefonon. Főzés közben videónézésre is sokan használják, de otthoni sportolás esetén is jól jön.

Fontos-e a legmagasabb kategóriából választanunk tabletet?

Természetesen nem! Főleg akkor, ha a fentebb felsorolt tevékenységek céljából van szükségünk táblagépre. A kedvező áron kapható Xiaomi Redmi Pad tabletek bármelyike jó választás lehet – ha pedig történetesen a telefonunk is a gyártótól van, akkor pláne!

A Xiaomi egy ismert, megbízható márka, amely felhasználóbarát készülékeket dob piacra. Mind a 2022 októberében megjelent Xiaomi Redmi Pad, mind a 2023 májusában debütált Xiaomi Redmi Pad SE Android operációs rendszerrel és MIUI felhasználói felülettel működik. Ez nagyon könnyen kezelhető, akár még a kisebb gyerekek is tudják majd, hogy mikor mit kell megnyomni rajta.

Mi jellemző a készülékekre?

A Xiaomi Redmi Pad és a Xiaomi Redmi Pad SE több hasonló tulajdonsággal bír, ilyen például az, hogy mindkettő IPS LCD kijelzőt kapott, ahol a maximum fényerő 400 nit, a képfrissítés pedig 90 Hz. Az aksijuk 8000 mAh-s.

Lényeges különbség abban fedezhető fel, hogy az SE változatban magasabb minőségű chip és GPU található. Talán fontos lehet az is, hogy a Xiaomi Redmi Pad SE jack csatlakozóval és FM rádióval is fel van szerelve, de persze ez is használható vezeték nélküli kiegészítőkkel is. A CoolMobile.hu oldalán van is ezekből a kellékekből többféle: fülhallgatót, hangszórót is rendelhetünk a tablet mellé.

Mindenképp érdemes megtekinteni a kínálatot, hiszen a táblagép számos helyzetben használható: utazáskor is magunkkal vihetjük, és mégiscsak kevesebb helyet foglal, mint egy laptop! Nem is kerül sokba egy középkategóriás készülék, ezért ne gondolkozzunk hosszú ideig a vásárláson!


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Nagy hatótávolságú elektromos rollert jelentett be a LAMAX

A LAMAX eCruiser SC30 akár 50 km-es hatótávolságával, felfújható, defektálló gumiabroncsaival, valamint...

Tippek a telefonos csalók kiszűrésére

Elszaporodtak a banki ügyfelek jóhiszeműségét kihasználó csalások. Az e-mailben történő adathalász támadások...

Ezek a világ legelképesztőbb téglaépületei

Idén 11. alkalommal adták át Bécsben a világ egyik legtekintélyesebb téglaépítészeti elismerését....

A legnépszerűbb hibrid autók Magyarországon

A magyar piac egészét hirdetésszámban és megtekintésben is lefedő Használtautó.hu adatai szerint...