hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Technológia Így óvjuk a hőségben az okostelefonunkat
Technológia

Így óvjuk a hőségben az okostelefonunkat

264
honor mobil

A hőségnek nemcsak mi, hanem okostelefonunk is az áldozata lehet – pár hasznos tipp, hogy óvjuk készülékünket

A masszív nyári hőségek nemcsak az emberi egészségre, hanem a különböző okoseszközökre is veszélyt jelentenek, főleg, ha használjuk őket. A HONOR az alábbi tippekkel segít abban, hogy miként tudjuk megóvni az ilyen jellegű veszélyektől is okostelefonunkat.

☀️ Vigyázzunk a túlhevüléssel – Okostelefonunk, mint bármelyik számítógép, hőt termel. A napfény ezt azonban tovább tudja fokozni, ami miatt komoly károk keletkezhetnek magában a készülékben. Ha megoldható, minimalizáljuk az eszköz használatát, és tároljuk hűvös helyen – semmiféleképp se hagyjuk kinn a nap alatt, ugyanis maradandóan roncsolódhat akár a kijelzője, akár az elektronikája.

💧 Óvjuk a víztől – Jól hangzik, hogy vagány fotókat készíthetünk a tengerparton, vagy akár a tengerben, de tartsuk észben, hogy a legtöbb okostelefon nem vízálló – illetve vízállósága is inkább a cseppállóságra vonatkozik, és semmiféleképp sem tesz jót neki, ha beleejtjük a vízbe. Tartsuk inkább a parton eszközünket, vagy vásároljunk vízálló tokot neki.

🏖️ A homok mindenhova elér – Kényelmesen hangzik, hogy a parton chatelhetünk, fotózhatunk, olvasgathatunk, de a homokszemcsék minden apró résbe, nyílásba be tudnak kerülni, így okostelefonunkéba is. Használat után ne tegyük le se a földre, se az asztalra, hanem próbáljuk egy légmentes tasakba zárni. Ha mégis telemegy homokkal, akkor próbáljuk meg sűrített levegővel kiszedni a szemcséket, mert komoly károkat okozhatnak a finom elektronikában.

🔐 A biztonság a legfontosabb – Ugyan a természet is komoly fenyegetést jelent készülékünknek, sajnos az emberekkel is vigyáznunk kell. Sose hagyjuk őrizetlenül készülékünket, és ügyeljünk arra, hogy megfelelő védelemmel lássuk el: használjunk arc- vagy ujjlenyomat-felismerőt, állítsunk be komplex jelszavakat, és ne egy helyen tároljuk biztonsági adatainkat. Ha mégis ellopják a készülékünket, gondoskodjunk a bankkártyák letiltásáról és pénzügyi adatainkről. Hasznos lehet biztosítást is kötni rá, hogy valamennyire mérsékeljük a kárainkat.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A mesterséges intelligenciának jobb a szókincse, mint az embernek

A mesterséges intelligencia alapú szoftverek verbális intelligenciáját vizsgálták az ELTE PPK-n. A...

Veszélyek a neten: hogyan készítsük fel a gyerekeket?

A szeptemberi iskolakezdésnél a gyerekek nemcsak barátokkal, hanem számos új veszélyforrással is...

Mennyire van hatással az időjárás a napelemek teljesítményére?

A napelem már évek óta “slágerterméknek” számít Magyarországon is. Ez egyáltalán nem...

Egy rendkívül hasznos szolgáltatás: a csomag nyomon követése feladás után

Valószínűleg mindannyian fel tudunk idézni egy olyan helyzetet, amikor csomagot kellett feladnunk...