vasárnap , 8 szeptember 2024
Kezdőlap Képzés Új felnőttképzés indulhat Kaposváron
Képzés

Új felnőttképzés indulhat Kaposváron

189
új felnőttképzés kaposváron
© Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Gyuricza Csaba, a MATE rektora (balra) és Kis Endre, a Delaval Kft. ügyvezető igazgatója (jobbra).

Stratégiai megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi és a Delaval Kft. Az erről szóló szerződést Gyuricza Csaba rektor és Kis Endre, a cég ügyvezető igazgatója írta alá a Kaposvári Campuson. Az együttműködésnek köszönhetően országosan is egyedülálló módon elindulhat egy fejőrobot-kezelő felnőttképzési tanfolyam Kaposváron.

Az állattenyésztés és takarmányozás területén működik együtt a MATE és Delaval Kft. Az együttműködés tovább erősíti az egyetem vállalati kapcsolatait, valamint lehetővé teszi a korszerű, precíziós eszközök és a digitális technológiák gyakorlati alkalmazásának elsajátítását. Továbbá az oktatás terén lehetővé teszi gyakorlati szakemberek bevonását, ezáltal erősíti az elméleti és gyakorlati képzés közötti kapcsolatot, de közös kutatás-fejlesztési programoknak is jó alapot adhat.

Az együttműködés a különböző képzési szintű, illetve tanfolyami jellegű képzési programokra terjed ki, az állattenyésztés, azon belül kiemelten a tejelő szarvasmarhatartással és takarmányozással összefüggő témákban.

„Nagyon fontos, hogy az oktatásban és a kutatásban is a legkorszerűbb precíziós technológiákat alkalmazzuk a piaci szereplőkkel közösen. Az agrárium nagyon gyorsan fejlődik, ezért hatalmas szükség van a korszerű tudásra. Az együttműködésnek köszönhetően az országban elsőként Kaposváron elindítjuk a fejőrobot-kezelő felnőttképzési tanfolyamot. A képzés hátterét a Kaposváron működő precíziós szarvasmarha istálló és annak állatállománya, valamint a Delaval Kft. által telepített fejőrobot és a hozzá kapcsolódó technológia adja” – hangsúlyozta az ünnepélyes aláíráson Gyuricza Csaba, a MATE rektora.

Kis Endre, a Delaval Kft. ügyvezető igazgatója mérföldkőnek nevezte a megállapodást. „Az agrárium és különösen az állattenyésztés legnagyobb kihívása ma az, hogy szakképzett munkaerő kerüljön az állattartó telepekre. Épp ezért fontos számunkra ez a megállapodás, hiszen segíthetjük az oktatást, ezáltal pedig az egész ágazatot is.”

A képzés ugyanis a résztvevők számára elsősorban a tejelő szarvasmarhatartás korszerű precíziós eszközeinek, szoftverének és digitális technológiájának gyakorlati alkalmazásának elsajátítását teszi lehetővé, a jelen kor kihívásainak megfelelő szakmai/technológiai kompetenciák fejlesztésével, ezzel is támogatva az agrár-szakember képzést/továbbképzést.

Forrás: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Nő az érdeklődés a szakképzés iránt

Emelkedő létszámok, javuló eredmények Ünnepélyes tanévnyitót tartott a HVSZC Ünnepélyes tanévnyitó eseményt...

50 millió forint értékben jutott digitális eszközökhöz több mint 250 rászoruló család és közintézmény

Több mint hatszáz pályázó, 255 nyertes pályázat és többszáz digitális eszköz. Ez...

Idén is támogatja hátrányos helyzetű gyerekek iskolakezdését a Hankook

Az Útkeresés Segítő Szolgálat idén is megrendezte nyárzáró Játékfesztiválját Dunaújvárosban. Az eseményen...

Megújul a gyakorlati képzés a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen

Befejeződött a gyakorlati oktatást és kutatást kiszolgáló egyetemi cégek és szervezeti egységek...