hétfő , 20 május 2024
Kezdőlap Gazdaság Modern elektromos autók a hétköznapokra
Gazdaság

Modern elektromos autók a hétköznapokra

215
elektromos autó töltő

A világ legnagyobb gyártói is egyértelműen az elektromos autók piacára koncentrál. Rengeteg a lehetőség és szinte folyamatosan egymásra licitálnak az újabbnál újabb technológiával, megoldásokkal. Egyre több az olyan modell, amit már az átlagember is meg tud fizetni, így mindenkihez közelebb kerülhet ez a modern közlekedési eszköz.

Nézzük, mivel vár minket az egyik legnagyobb gyártó

A Volkswagen márkát valószínűleg a világ minden táján ismerik, minőségi, megfizethető autókkal várják az érdeklődőt. Ezek az autók megbízható teljesítményt nyújtanak még hosszú év után is. Természetesen ehhez a megfelelő üzemeltetésről is gondoskodni kell. Ehhez szükség van a megfelelő elektromos autó töltő megtalálására is, ami szerencsére egyszerűen megoldható az eautotoltokabel.hu oldalán.

A Volkswagen család egyik legnépszerűbb plug-in hybrid autója a Volkswagen e-Golf (2017), ami a legendás Golf-széria modern utódja akar lenni. A hatótávolsága is kiemelkedő, mivel tisztán elektromos meghajtással képes megtenni akár 150 kilométert is. Az akkumulátor maximális teljesítménye 36,8 kWh. A tényleges hatótávolságot természetesen több tényező is befolyásolja. Ha valaki kicsit “sportosabban” vezet, nagy sebességgel halad, erősebben fékez, akkor a megtehető kilométerek száma is csökkenni fog. Ugyanez a helyzet akkor, ha nem kedvezőek az időjárási viszonyok, és az útviszonyok se megfelelőek.

Sőt, még az is csökkentheti a hatótávolságot, ha teljesen meg van pakolva a csomagtér. Ez minden elektromos autóra igaz, nem csak a Volkswagen járműveire. Visszatérve az e-Golf 2017-re: Type 2-es csatlakozóval tölthető és 3,7 kW-ot képes felvenni. 5 óra 30 perc alatt tölthető fel nulláról százra az akkumulátor. A végsebessége elektromos meghajtással 150 km/h.

Nagyobb akkumulátor, nagyobb hatótávolság

A Volkswagen ID.3 IST egy teljesen elektromos meghajtással rendelkező jármű. Az akkumulátor kapacitása 62 kWh, amiből gyakorlatilag 58 kWh használható fel. A maximális hatótávolság, amit egyetlen töltéssel meg lehet tenni: 340 kilométer. Type 2 csatlakozóval lehet tölteni, 11 kW-os teljesítmény mellett 6 óra 15 perc alatt tölt fel teljesen.

0-ról 100 km/h-ra 8 másodperc alatt képes felgyorsulni, a végsebessége 160 km/h. A motor maximális teljesítménye 101 kW, ami 136 LE-t jelent.

A töltésről se feledkezzünk meg

Ha már elektromos autó, akkor megfelelő töltőre is szükség van. A Volkswagen járműveihez is fontos az ideális eszköz használata. Erre a legjobb megoldás egy telepített töltő alkalmazása. Ez ma már egyszerűen elvégezhető: szükség van egy hiteles szakemberre, aki felméri az otthoni hálózat kapacitását, ehhez igazodva egy fali töltő vagy töltőoszlop kiválasztásában segít, majd jöhet a telepítés, amit szintén a szakértő feladata.

Egy ilyen eszköz sokkal hatékonyabban képes tölteni az akkumulátort, mint a gyári töltő, ami sokkal inkább biztonsági tartaléknak felel meg.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A fiatalok harmada alig tud valamit a pénzügyekről

A fiatalok 57 százalékának van valamilyen banki kapcsolata. Minél magasabb szintű iskolába...

A régiós pénzügyi vezetők harmada már teszteli a generatív AI megoldásokat

A bevezetés során a megfelelő kompetenciákkal rendelkező munkatársak megtalálása a legnagyobb kihívás...

SZJA-bevallással kapcsolatos hasznos tudnivalók

A 2023. évi szja-bevallás benyújtására már kevesebb mint két hét áll a...

Generációváltás: a kihívás, amire minden családi vállalkozásnak érdemes felkészülni

Legyen szó gazdasági szaklapokról, üzleti web magazinokról, pénzügyi fórumokról, sőt akár a...