szombat , 27 április 2024
Kezdőlap Tippek Hasznos tanácsok kezdő rendezvényszervezőknek
Tippek

Hasznos tanácsok kezdő rendezvényszervezőknek

220
rendezvényszervező szakma

A rendezvényszervező szakma sokakat vonz, számos frissen érettségizett diák dönt úgy, hogy felnőttképzés keretében tanul tovább. Ez az ötlet igazán dicséretes, hiszen rövid idő alatt el lehet sajátítani az alapokat, majd pedig hamar el lehet helyezkedni.

Azt, hogy egy rendezvényszervező mit csinál, nagyjából mindenki tudja, de valójában ez a munka is jóval összetettebb, mint elsőre hinnénk. Épp ezért érdemes olyan szakemberektől tanulni, mint amilyenek a MOE Rendezvényakadémia munkatársai: ők a tanfolyamon gyakorlati dolgokkal is igen sokat foglalkoznak.

Külön kitérnek azokra a területekre, amelyek egy kezdő rendezvényszervezőnek még kihívást jelenthetnek – ilyen többek közt a rendezvénybiztosítás. Lássuk, mit érdemes tudni erről!

A felelősség kérdése

Azt hinnénk, hogy egy nagyszabású rendezvény lebonyolításáért teljes egészében a rendezvényszervező felel, holott az igazság az, hogy ő részekre osztja a feladatot, és minden egységben kijelöl egy felelőst. Csak így lehet ugyanis megoldani, hogy egy szervezett esemény ne fulladjon káoszba.

A megfelelő partnerek felkutatása, kiválasztása és a velük való szerződéskötés viszont valóban nagy felelősséggel jár, itt érdemes résen lenni. A kezdőknek tanácsos segítséget kérni a tapasztaltabb kollégáktól – ezért is jó például a MOE Rendezvényakadémia online rendezvényszervező tanfolyama, mert itt az oktatóktól lehet kérdezni. Ők többéves gyakorlattal rendelkeznek, és számos esettanulmányt is megosztanak a hallgatókkal.

A biztosítás

Egy jó tanács: ajánlatos biztosítást is kötni minden rendezvényre, hiszen bármilyen előre nem látható esemény előfordulhat – például történik valami a fellépőkkel, és emiatt elmaradhat a rendezvény.

Jobb felkészülni minden eshetőségre. A biztosítótársaságoknak van már kimondottan rendezvényekre köthető szerződéstervezetük, a pontokon végigmenve közös nevezőre lehet jutni.

Nem szabad félvállról venni ezt, spórolni, hiszen ki tudja, mi történhet. Ha pedig baj van, jó tudni, hogy a biztosító fedezi a költségeket. Nem mellesleg a hírnevet is ronthatja, ha a szervezők nem tudják kárpótolni a csalódott vagy megkárosított vendégeket.

A biztonsági terv

Még egy dologról kell szót ejteni a rendezvénybiztosítás kapcsán, amely fontos lehet. A jelenlegi törvények szerint bizonyos zenés-táncos rendezvényeket csak úgy lehet megtartani, ha előtte arra a jegyző engedélyt ad. Ő pedig az engedélyt a biztonsági terv meglétéhez köti.

Ez a dokumentum egy olyan szakmai anyag, amelyet nem a rendezvényszervező állít össze, hanem egy biztonsági szakértő. Érdemes tehát jó kapcsolatokat ápolni, és tudni, kihez lehet ilyen esetben fordulni.

A kapcsolati tőke mindig nagyon hasznos: azt javasoljuk tehát, hogy ha rendezvényszervező szeretnél lenni, jelentkezz önkéntesnek kezdetben, később vállalj el kisebb-nagyobb munkákat, és szerezz minél több szakmabéli ismerőst! A tanfolyam egy jó kiindulási alap lehet ehhez.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Meglepetések a Forma-1 rajongói számára

Ki ne ismerné a száguldó cirkuszt? Biztosan mindenki hallotta már Michael Schumacher,...

Melyik kerti medence legyen?

Ma már nagyon sokféleképpen élvezhetjük a szabadidőnk értékes perceit. Mikor már egyre...

Könnyen elkészíthető húsvéti ablakdekorációs ötlet

Bár a közelgő húsvéttal kapcsolatban a legfontosabb talán az ünnepi menü, de...

Neked való-e a kínai kopaszkutya?

Szeretnél egy cuki kis ölebet, ami bearanyozza a mindennapjaidat, de kerülnéd az...